• otoelektronik.com | Kardeşler Oto Elektronik Tescili altındadır.

  • KLİMA BEYİN TAMİRİ

    KLİMA BEYİN TAMİRİ

    Aracınızın kliması çalışmayı durdurduğunda, son derece sinir bozucu olabilir. Genellikle klima sistemi ile ilgili bir sorun olduğuna ve onarımın gerekli olabileceğine dair işaretler vardır. Klima ünitesindeki problemler genellikle zamanla gelişir, bu yüzden bir A / C performans kontrolü içeren düzenli ziyaretler planlamak önemlidir.

    Bazı sorunlar, kontrol edilmediği zaman, diğer alanlarda hasara neden olabilir. Bu yüzden onları bulmak ve bunları erken düzeltmek daha ucuz bir onarım anlamına gelebilir. Zaten çok geç ise ve arabanız pahalı bir onarım gerektiriyorsa, o büyük çek yazmadan önce aracınızın değerinin ne olduğunu görün.

    BU KENDİMİ TAMİR EDEBİLİR MİYİM?

    Bir acemi kendini tamir edebilir bazı şeyler vardır, ancak araba tamir hakkında bilgi sahibi olmadan araba A / C onarmaya çalışmanız tavsiye edilmez. Sorunun ne olduğu hakkında bir fikriniz yoksa, sorunu teşhis etmek ve onarmak için yetkili bir tamirci almak en iyisidir.

    Bununla birlikte, kendinizi yeteri kadar tamir edip koruyabileceğiniz bazı sorunlar var. Örneğin, arabanızın A / C’sini yeniden şarj etmek, kolayca ve minimum maliyetle gerçekleştirilebilir. Yine de, sistemin geri kalanının en uygun şekilde çalıştığından emin olmalısınız. Bazen arabanızın yeniden şarj edilmesi gerekir, ancak bazen tamir edilmesi gereken bir sızıntı olduğu için soğutucu akışkan kaybeder. Oldukça kullanışlı iseniz, aynı zamanda yanmış bir sigortayı kontrol edip değiştirebilir veya kabin için hava filtresini değiştirebilirsiniz.

    ARAÇ KLİMA BAKIMI

    Klima sisteminizi sağlıklı tutmanın en iyi yolu, yağınızı değiştirdiğinizde ve araç bakımını yaptığınızda tüm sistemi kontrol ederek elde etmektir. Bazı sorunlar hızlı bir şekilde halledilmezlerse daha fazla hasara neden olacaktır. Bu kompresörün gitmeyeceği anlamına gelmez ya da A / C’nizi tamir etmeniz gerekmez. Ancak daha iyi muhafaza ettiğinizde, maliyetli onarımları önleme şansınız o kadar artar.

    Sadece A / C molalarınız sizin tamir etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Büyük bilet onarımları, aracınızı satma ve bir çalışma klima sistemi ile tek tek yatırım yapma zamanı anlamına gelebilir. CarBrain’den herhangi bir yükümlülük, garantili teklif almak için aşağıdaki düğmeyi tıklayın. Kötü A / C’leri olan araçları satın aldığımız için mutluyuz.

    ARAÇ KLİMALARININ YAYGIN SORUNLARI VE NEDENLERİ

    Otomobiller hakkında özellikle bilginiz yoksa, A / C sisteminize hangi parçaların dahil olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu, sorunları teşhis etmekte oldukça zor olabilir ve uzman yardımı olmadan imkansız hale gelebilir. Bir çok otomobil şirketi, sistemi gerçekten anlamadıkları için onarım için çok fazla para ödüyorlar.

    Burada ortak belirtilerin bazılarını yıkacağız. Bu sorunların çoğu, bir dizi küçük ve daha büyük sorundan kaynaklanabilir ve bazı durumlarda, birden fazla şey olabilir. Bu yüzden sorun olduğunda her zaman sistemi kontrol etmek önemlidir. Şansınız olabilir ve sadece hatalı bir hortumun değiştirilmesi gerekebilir. Ancak bu hortumu değiştirebilir ve başka sorunları bulmak için tam bir çek çalıştırmadıysanız sorunun devam edeceğini görebilirsiniz.

    ONARIM MALİYETİ NE KADAR?

    Onarımların maliyeti büyük ölçüde konuya bağlı olacaktır. Klima ile ilgili en yaygın sorunlardan biri bir sızıntıdır. Neyse ki, aynı zamanda tamir için en ucuz şeylerden biri – 50 $ – 200 $ arasında herhangi bir yerde maliyet. Ayrıca, çok pahalı olmamalıdır, klima şarj edilmiş olması için arabanızı alabilir. Garaja bağlı olarak, 50 ila 150 dolar arasında olabilir.

    Arabanı aldığınızda, parça ve işçilik için para ödüyorsun. Maliyet, garaja ve tamir süresinin uzunluğuna bağlı olacaktır. Kompresör değişimi gibi daha büyük problemler, 1.000 $ ‘a kadar mal olabilir. Maliyetler ayrıca otomobil tipine de bağlıdır. Tüm sistemin değiştirilmesi, modele ve modele bağlı olarak 1,500 – 4,000 $ arasında herhangi bir yerde pahalı olabilir. Kapsamlı onarımlara bakıyorsanız, en iyi makineye ve fiyata sahip olduğunuzdan emin olmak için dükkanı karşılaştırdığınızdan emin olun ve referansları kontrol edin.